Mustar drotféreg, Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kártevőriasztó növények – Wikipédia

Házunk tája Növényvédelem-Kártevők-Permetezés Szabad Föld Kertje Mustárral a kártevők ellen A műtrágyával nincs sok többletmunka: a gyomnövényektől, tavalyi szármaradványoktól, lombtól megtisztított felületre kell rászórni a műtrágyát, s csak ásni, ásni, azaz beforgatni a talajba a tápanyagot.

A szervestrágyázás viszont lassabb folyamat, ha pontosan, hatékonyan akarjuk elvégezni: érdemes egy ásónyomnyi talajt felhalmozni, és a keletkezett árokba elteríteni egy adag trágyát. Aztán erre ráforgatjuk a következő ásónyi földet, majd az árokba megint trágya megy stb. Így a trágya megfelelő mustar drotféreg kerül, nem illan el a benne rejlő értékes nitrogén, mustar drotféreg rögtön a talajjal takarjuk be — növényeink gyökerei lehatolnak ebbe a mélységbe, képesek onnan felvenni a tápanyagot.

Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői

Eközben a szerves anyaggal dúsított talajunk szerkezetét — víz- és levegőellátottságát — szintén javítjuk. A legkötöttebb talaj is megfelelővé tehető év alatt e módszerrel. Ezt segíthetjük elő egyébként a zöldtrágyázással is: a vegetációs időben — általában nyár elején és nyáron — a 10—30 centis növényt előbb felkapáljuk, mintha szecskáznánk, majd e zöld törmelékkel borított talajt forgatjuk be úgy, hogy a zöld rész az ásónyom aljára kerüljön.

Ott szépen korhadni kezd, táplálékot adva a talajlakó élőlényeknek, s lényegében helyben komposztálódik.

Támadásba lendültek a talajlakó kártevők: így szabadulhatsz meg tőlük olcsón

Még nem elterjedt fogás, de már a kiskertekben is lehet alkalmazni a talajbaktériumos adalékokat. Ezek kijuttatását is a legjobb ásás közben elvégezni: az oldatot egy kannából belocsoljuk a kialakuló árkokba. Az ásással egy időben végezhetjük a talajfertőtlenítést. Ha az előző szezonban a kelleténél több volt a kukacos gyökérzöldség, hagyma, ha sok drótféreg, pajor, lótetű kerül mustar drotféreg ásás közben, mézes készítmények a paraziták számára a testben érdemes talajfertőtlenítő mérget használni ott, ahol már most tavasszal akarunk növényt termeszteni.

Talajfertőtlenítés a biokertben

Azokban az ágyásokban, ahová csak később kerül növény, most vessünk fehér mustárt, facéliát, mert ezek gyökerei olyan vegyületet termelnek, melyek irtják-riasztják a talajban élő kártevőket.

Amennyiben jó előre kigondoljuk, mit, hogyan, hol akarunk termeszteni, akkor tehát egy menetben akár három munkafolyamatot is elvégezhetünk ásás közben.

mustar drotféreg helminták tünetei és kezelési videó

Igaz, hogy így nem tudunk nagy területeket megművelni, de gondoljunk bele, hogy még mindig kevesebbet kell dolgoznunk, mintha külön-külön végeznénk el a fentiekben részletezett munkákat. Egyes mustar drotféreg hasznos vetés előtt és vetéskor is használni talajfertőtlenítőt.

mustar drotféreg Dironet foltos cseppek bolháktól és férgektől

A reteklégy lárvája ellen érdemes a kikelt, fejlődő növény mellett a talaj felszínét is felszórni. Több olvasónk leírta, hogy mindent kipróbáltak a fahamutól a talajfertőtlenítőig, hiába.

Mustar belanja lagu S. Jibeng - Kilauan Emas 5

A legjobb védekezés az lenne, ha e legyeket elzárhatnánk a növénytől. Ezt egy alacsonyabb fóliaalagút alkalmazásával megtehetjük: a retek fölé centi magasan törpe fóliasátrat húzhatunk. Ha vetés előtt elvégeztük a talajfertőtlenítést, akkor a fólia alatti területen nem kel ki légy és a fóliától nem is jut be oda.

Pattanóbogarak lárvái

Más kérdés, hogy az így fedett terület meleg, azaz gyorsabban öregedhet a retek, s a korai felmagzás veszélye is fennáll. Igazi megoldást csak az erős, felszívódó mérgek adnak.

mustar drotféreg képek petesejtek paraziták széklet

De ezt a kiskertben nem lehet és nem is kell alkalmazni. Marad a vetésforgó és a fenti védekezés. Ezek is érdekelhetnek.

  1. Talajfertőtlenítés a biokertben | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál
  2. Kártevőriasztó növények – Wikipédia
  3. Milyen tablettákat kell inni férgekből inni
  4. Tej paraziták
  5. Beilleszkednek a gumókba, és alkalmatlanná teszik őket fogyasztásra történő forgalomba hozatalra.
  6. Mustárral a kártevők ellen | Szabad Föld
  7. JELENTKEZÉS Lassan készen lesznek a palánták és az ágyásokba kerülnek, ahol számítani lehet a talajlakó kártevőkre, a tél ugyanis nem tizedelte őket, a jelenlegi talajhőmérsékletnél pedig már a felszínhez vándoroltak, és táplálékot keresnek.

Lehet, hogy érdekel