A füstölés története - kolbász, sonka, szalonna füstölése
Véget ért a disznóvágás, sonkák, oldalasok, szalonnák, kolbászok, májasok, disznósajtok további sorsukra várnak. A mai, mélyhűtővel ellátott világban nem okoz gondot a húsok ...
Makacska konyhája: A gömbec(gömböc)
Először is a disznó gyomrát ki kell fordítani, jó forró vízzel megmosni, és durva só segítségével a belső réteget lehántani, ismét jól megmosni, s aztán visszafordítani. A gömböcbe olyan húsdarabok kerülnek amelyek esetleg véresebbek maradtak, pl. a
Részeges disznó recept - Okoskonyha.hu
Íme 5 adventi tematikájú reggeli, aminek elkészítése nem több 10 percnél és még a legizgatottabb karácsonyváró gyerekek is szó nélkül bepuszilják, arról nem is beszélve, hogy instant megteremtik az ünnepi hangulatot!
Receptek
Erdélyből, Székelyudvarhelyről származom, és imádok főzni. Amit tudok a főzésről azt kimondottan az édesanyámtól tanultam. Célom a hagyományőrzés, de nem csak a székely recepteket szeretném átörökíteni az utókornak hanem a Magyarországi és más nemzet
100%_Disznó - Húsimádó
Erdélyi fokhagymaleves. Ahogy a múltkor már ígértem, néhányszor főzni fogok a 100% Disznó c. könyv receptjei alapján. Most eljött az első kipróbálásának az időpontja, vagyis elkészítettem ezt a nagyszerű fokhagymalevest Pálinkás Norbert leírása alapj
Makacska konyhája: Torokpecsenye
"Ne félj az ismeretlentől" Végül komolyan hinni kezdtem abban, amit a kutatás törvényének hívok. Nagyjából a következőt jelenti: ha elég bátor vagy, hogy hátrahagyj mindent ami biztonságot nyújtott - és lehet az bármi, az otthonod vagy a kedvenc étte
Ágni görög konyhája
Nem volt szándékomban visszaállni hamar a paleora mert nagyon hiányzik a hagyományos konyha. Sajnos azonban kb 1 hét összevissza evés után előállt egy régi panaszom, ami a löketet adta annak idején a paleozáshoz: éjszaka erős gyomorfájdalomra ébredte
Tahó Konyha - Alexandra
Jó, hát ennek nem dőlünk be, és Neked sem kéne! Ígérjük, mi nem fogunk mindenféle rafkós marhasággal tömni: mi csak azt akarjuk, hogy edd meg a rohadt zöldséget is! Úgyhogy ha készen állsz a szintlépésre a tűzhelynél, a Tahó Konyha tárt karokkal vár!
Az erdélyi konyha - Gasztronómia - Magazin - NagyUtazás.hu ...
Azáltalánosan használt disznótoros (kolbász, májas- és véreshurka, alkalmasint puliszkával felszolgálva) disznó elõtagja tulajdonképpen a jó sertés erdélyi tájneve, mint ahogy a hurkát Erdélyben egyértelmûen lespórolja a köznapi nyelv a véres vagy má
Erdélyi rakott káposzta recept - Okoskonyha.hu
Egy zsiradékkal kikent tűzálló tál aljába teríts el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta