Tojás horoghernyó

tojás horoghernyó

A horoghernyó, amelyet uncinariais, necatoriasis, trópusi anémia vagy bányász vérszegénységnek is neveznek, a fonálférgek által tojás horoghernyó nagyon gyakori bélparazitózis.

Posts navigation

Az emberben a horogférget az Ancylostomatidae család fonálférgei okozzák: Ancylostoma duodenale vagy Necator americanus. Más horogférgek, például Ancilostoma braziliense vagy Ancylostoma caninum Általában csak macskákban és kutyákban okoznak bélfertőzést, de az emberben a lárva migránsokat is okozhatnak. Becslések szerint világszerte mintegy millió ember fertőzött a két horgosférgek egyikével. A Necator americanus már az egész Amerikában megtalálható, elsősorban a trópusi területeken, Közép-Afrikában, Délkelet-Ázsiában, a Csendes-óceán déli szigetein és Ausztrália egyes részein.

féreggyógyászati fórum

Mindkettőnek jól definiált szája van, 2 pár éles fogaval A. Az Ancylostoma duodenale és a Necator americanus életciklusa A horoghernyóval rendelkező egyének napi ezrei eltávolítják a parazitát székletükből. Rossz egészségi állapotú helyeken ezek a széklet szennyezi a talajt.

Tojás horoghernyó a horogférgek tojásait nedves, forró helyen és közvetlen napsugárzás nélkül helyezik el, az lárvákhoz vezethet, amelyek körülbelül 7 nap után a környezetben érnek és képesek az emberek megfertőzésére.

A horoghernyó lárvák a környezetben életben maradhatnak, gazdaszervezetre várva 6 hétig, a megfelelő páratartalom és hőmérséklet feltételek mellett. Az Ancylostoma duodenale vagy a Necator americanus tojás horoghernyó a bőr közvetlen szennyezett talajjal való érintkezésével általában tojás horoghernyó lábakkal vagy a környezetben lévő lárvák véletlenszerű lenyelésével történik általában a talaj által szennyezett kezekkel, amelyek elérik szája mosás nélkül.

Mindössze 5 percnyi közvetlen érintkezés a bőrrel a szennyezett talajjal elegendő ahhoz, hogy a lárva behatoljon a testünkbe.

Klinikai megnyilvánulások

A bőrön történő áthatolás után a lárva eléri az ér ereket és eljut a tüdőbe, ahol néhány napig megmarad. Amikor a beteg köhög, a parazita kiszabadulhat a szájüregbe, és véletlenül lenyelheti azt. Ha a kezdeti szennyeződés nem a bőrön keresztül történt, hanem a lárvák véletlen lenyelésével, a ciklus ezen első részében nem fordul elő, és a parazita közvetlenül a gyomor-bélrendszerbe jut. Lenyelés céljából a lárva áthalad a gyomoron, és ha a vékonybélben helyezkedik el, akkor éretté válik a féreg felnőtt formájáig.

Itt minden fogamzott foga ragaszkodik a nyálkahártyához, és naponta kb.

Kórokozó leírása

A vérszegénység kialakulásához legalább 40 féreg szennyeződése szükséges. Öt-nyolc héttel a beteg első fertőzése után az Ancylostoma duodenale vagy a Necator americanus tojások tojás horoghernyó termelnek, amelyeket széklettel engednek a környezetbe, és újraindítják a parazita életciklusát.

Zöld hernyó - Apatura sp., A. ilia (?) - kis színjátszólepke hernyója

Mind az Ancylostoma duodenale, mind a Necator americanus nem szaporodik testünkben. Új férgek létrehozásához a tojásokat a környezetbe kell helyezni. Ezért ha az egyén nem szennyeződik újra, akkor végül meg fog gyógyulni a horogférgektől.

A probléma az, hogy az Ancylostoma duodenale általában 1 évig tart, és a Necator americanus akár 5 évet is elérhet. Ha a beteg olyan helyen él, ahol rossz egészségügyi feltételek vannak, akkor az ismét megfertőződik, mielőtt a férgek első generációja meghal.

Hogyan történik a fertőzés?

Mielőtt a féreg eljut a bélbe, a tünetek finomak. A féreg behatolásának helyén egy kis gyulladásos reakció alakul ki, amely viszketést okoz.

  • MI A HOROGHERNYó? - A BETEGSéGEK FELSOROLáSA
  • Egyéb tanulmányok Pinworm tojás székletben A diagnosztizáláshoz speciális kaparást hajtanak végre, mivel előfordulhat, hogy a székletben lévő pinworm-petesejteket nem lehet kimutatni, mivel egy érett személy ritkán kerül be a bélmozgásba.
  • Annelids fajok
  • Legfontosabb A betegségek felsorolása Hookworm Kryvogolovka gyermekekben és felnőttekben: tünetek, kezelés, tesztek és diagnózis Az ankilostoma olyan parazita betegség, amelynek során az ember megfertőződik a földön élő helmintával Krivogolovka.
  • Horoghernyó férgek kutyákban
  • Több mint egymillió ember fertőzött.

A tüdőn történő áthaladás során a beteg általában száraz köhögéssel jár. A tipikus horogférgek akkor fordulnak elő, amikor a parazita a vékonybélbe vándorol. Ebben az időben a beteg hányingert, hányást, hasmenést, fáradtságot, megnövekedett gáz- és hasi fájdalmat okozhat.

Paraziták, vous ne vous appelez pas

Az első fertőzés általában a tünetmentesebb. Mivel az egyén többször szennyeződik, egyre kevesebb és kevesebb a tünete.

a test parazitáinak megszabadulása népi gyógyszerekkel

A horogférgek fő problémája a vérszegénység és az alultápláltság, mivel a parazita vért és fehérjét fogyaszt. Gyermekekben gátolt növekedést és a neurológiai fejlődés változásait okozhatja.

Népszerű Kiadványok

Terhes nőkben az étrend és a vérszegénység gyakoribb, és a csecsemő általában kis súlyban született. A parazita által a bőrbe történő invázió után az első pete csak 2 hónappal később jelentkezhet.

Ha a fertőzést az A. Ezért, ha a horoghernyó klinikai gyanúja fennáll, többszörös székletvizsgálatokra lehet szükség a tojás azonosításáig. A vérszámban az anaemia és az eozinofília az eozinofilok számának növekedése jelenléte, amely a gyomor-bélrendszer feltételezett képével jár, fontos tényezõ a diagnózishoz.

Férgek Ankilostómia emberekben: a fertőzés módjai, tünetek, diagnózis és kezelés A horgosférgeknek vannak fogaik, ellentétben a Necator americanus-szal egy másik nemzetség egyfajta fonálférge, amely szintén áthatol a bőrönamely vágóbetéteket használ.

Két anthelmintikummal rendelkező rendszert használnak a leggyakrabban: Albendazol mg egyszeri adag. Mebendazol mg naponta kétszer, 3 napig. Ha a betegnek vérszegénysége van, akkor a vas szájon át történő pótlása szintén indokolt.

paraziták elleni kezelés megelőzés céljából

A gyógyulás megerősítésére 3 hét után kérhetik a széklet parazitológiai vizsgálatát.

Lehet, hogy érdekel