Galandféreg lovak

Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről

Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 2.

A lovakat számos külső és belső élősködő támadhatja meg. A következőkben a lovak belső élősködőiről, mindennapi szóhasználattal élve a bélférgességről lesz szó. A lovak belső élősködői közé tartoznak a leggyakrabban előforduló különböző fonál- és orsóférgek és a sajnálatos módon hazánkban is már néhány éve megjelent galandférgesség. Valamint ide sorolják még a - Magyarország csak bizonyos részein előforduló - rozsférgességet is. A rozsférgesség tulajdonképpen nem is férgesség, hanem egy légyfajta lárvája, amely a ló gyomrában fejlődik ki.

Derítsük ki, hogy hogyan kell szembeszállni ezekkel a ravasz parazitákkal! A galandféreggel való megbirkózás A galandférgeket nem lehet teljesen meggátolni, viszont eredményesen lehet a lovakban lévő paraziták ellen harcolni, és meg lehet előzni a kólika vagy más betegségek kialakulását, amelyek a galandférgekkel állnak kapcsolatban, állítja Tom Kennedy, a Farnam Companies Társulat kutatási és fejlesztési alelnöke.

A múltban, a lovaknál megjelenő galandférget, dupla vagy tripla mennyiségű Pyrantel Pamoate-nal kezelték. A praziquantelt biztonságosan lehet használni a lovaknál. A galandféreg kezelhető Óvatosnak kell lennünk, ha a lovat sok féreg fertőzte galandféreg lovak, vagy ha egy fertőzött lóval van dolgunk.

  • A lovak és a galandféreg - 1. rész - Lóápolás és egészség
  • Ennél a pontnál azonban gyakran megáll a tudomány.
  • Galandféreg lovakban?
  • Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 1.

Ugyanakkor, amikor a paraziták elpusztulnak, mérgeket bocsáthatnak ki, amely megbetegítheti a lovat. Ha a lovad már beteg, vagy túlzottan tele van parazitákkal, az immun rendszere túlterhelt és másképp fog galandféreg lovak egy normális méregtelenítésre, ezért a féregtelenítőket csak egészséges állatoknak ajánlják.

parazita gyógyszerek a testben széles szalag az élet

Jelenleg, a praziquantelt, csak kezelésre használják és nem a férgek megelőzésére. De Dr. Érdemes féregmegelőző kezeléseket elvégezni Működj együtt az állatorvosoddal, hogy létrehozzatok egy olyan programot, amely a lovadnak és az éghajlatodnak megfelelő! Bergin azt mondja, hogy nincsen egy általános parazita elleni gyógymód, amely minden lónál működik, minden térségben-a receptek bizonyos tényezőkre alapulnak, amelyeket ki kell értékelni és az után az állatorvosod létrehozhatja a tervet.

helminták egy gyermekben, mint a kezelésre férgek felnőttként, hogyan kell hozni

Habár a praziquantel biztonságos, ne vidd túlságban használatát, mert akkor már nem fog hatni a parazitákra. A paraziták csökkentése érdekében távolítsd el a trágyát az istállóból minden nap, vidd el az ürüléket a táplálék és az ivóvíz közeléből, boronád el a legelőt, hogy szétszórd az ürülék kupacokat. Ne etesd a lovad közvetlenül a földön, mert megehetik az atkákat, amelyek általában a pázsitokon élnek.

  1. A lovak és a galandféreg - 2.rész - Lóápolás és egészség
  2. Сьюзан взглянула на адресную строку сообщения.

Kerüld el a túlzsúfolt mezei legelőket a váltogatás kedvező. Végül, különíts el minden új tagot, és ürülék vizsgálatot végezz el rajtahogy lásd a paraziták szintjét a szervezetében, hogy azok ne fertőzzenek meg más lovat galandféreg lovak.

Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről

A fertőzött lovakat különítsük el! Végső tanácsok A galandféregnek való kitettség és a fertőzés közötti különbség megállapítása még mindig csak egy találós kérdéses játék, de a kutatók remélik, hogy az hamarosan megváltozik.

argo parazita tisztítás férgek fajták kezelése az emberekben

Stephan Kania, a Tenesse Állatorvosi főiskola adjunktusa, egy tesztet fejlesztett ki, az American Quarter Horse Tásrulat segítségével, amely megállapítja a fehérjét, amelyet a galandféreg bocsát ki a ló ürülékében. Ha minden jól megy, ezek a tesztek két három év múlva kaphatók lesznek, és nagy segítség lesz a galandféreg fertőzések megállapításában.

A lovak és a galandféreg - 1.rész

Szerencsére most már megvannak az eszközök, amivel megelőzheted a galandféreg-gondokat. Tárgyald meg a fertőzés szintjét a térségedben az állatorvossal és dolgozz ki egy féregtelenítő programot, amely kedvező a lovadnak!

  • A lovak belső ĂŠlőskĂśdőiről
  • Galandféreg lovakban?
  • Férgesség, paraziták :: Lovas Akadémia
  • Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről

Kapcsolódó cikkek.

Lehet, hogy érdekel