Cserjék féreg, Cserje pasziánsz

cserjék féreg

étkezés férgek kezelése során

Peter Bertus-Barcza National Geographic Magyarország A közelmúltban egy két évtizede nem látott, hatalmas, liliomként illatozó gyűrűsférget ástak ki Washington államban. A cserjék féreg óriás-földigilisztának nevezett gerinctelen majdnem egy méteresre nőhet.

parazita elleni gyógyszer fórumokon a gyermekek számára

A ritka féregre Yaniria Sanchez-de Leon akadt rá, amikor a Palouse közelében lévő védett területen folytatott talajtani kutatásokat doktori munkájához. Nagyon izgatott lettem, amikor rábukkantam!

pinworms tünetei

A földigilisztát elsőként Frank Smith kutató pillantotta meg ben, és leírása szerint az állat mélyen a termékeny palouse-i talajban él. A nyári hónapokban az óriás-földigiliszta kis híján 5 méterre is leáshatja magát, hogy hűvösben és nedves környezetben maradjon.

férgek a gyermek babyblog ban

A vizet a nefridiumoknak nevezett, veseszerű szervei révén őrzi meg. Noha sokan már attól megijednének, ha egy méteres féregre bukkannának, az Ausztráliában élő rokona, a Megascolides australis majdnem 5 méter hosszúra is megnőhet.

ferrum lek rossz lehelet

Úgy tűnik azonban, a méret nem segít a telepesek által a növényekkel behurcolt európai földigiliszta elleni védekezésben. Most ő is megerősítette, hogy Sanchez-de Leon a palouse-i óriás-földigilisztára bukkant. A kutatók nem jósolnak fényes jövőt az állatnak. Úgy vélik, hogy az emberi tevékenység következtében az eredeti állománynak csak alig egy százaléka maradt életben, és az is rendkívül veszélyeztetett.

bélféreg diagnosztika

Lehet, hogy érdekel