Bölcs lehelet, lehelet – Magyar Katolikus Lexikon

bölcs lehelet

Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, azután eltűnik. Gyakran ismétlődő képek és hasonlatok által vési az Úr Szelleme belénk, hogy napjaink meg vannak határozva, és gyorsan elmúlnak. A takács vetélőjéhez hasonlítja életünket Jób 7,6a szövőszék kicsiny alkatrészéhez, amely oly gyorsan jár ide-oda a kifeszített fonalak között, hogy szemünkkel alig tudjuk követni.

Arról is beszél Jób, hogy az élet olyan, mint a szellő 7,7amely egy pillanat alatt már tova is tűnik, és sohasem tér vissza.

Jób elsodort falevélhez és száraz szalmaszálhoz hasonlítja életét Jób 13, Mózes, Isten embere úgy ír az életről, mint egy álomról, amely úgy elmúlik, hogy szinte észre sem vesszük Zsolt 90,5. Ha végigsöpör rajta a szél, vége van, még a helyét sem lehet felismerni" ZsoltÉs végül ehhez csatolja Jakab a maga bizonyságtételét: azt mondja, hogy az emberi élet oly gyorsan elmúlik, mint a pára.

bölcs lehelet

Egy rövid pillanatra megjelenik, és máris újra eltűnt. A hasonlatok és képek halmazának két dolgot bölcs lehelet munkálnia bölcs lehelet.

bölcs lehelet

A meg nem tért embernek meg kell gondolnia, milyen rövid a földön töltött időnk, és milyen fontos, hogy felkészüljünk az Istennel való találkozásra. Másodszor: figyelmezteti a hívőket: úgy számlálják napjaikat, hogy bölcs szívhez jussanak lásd Zsolt 90, Ez elvezet a Jézus Krisztus iránti, odaadással és félő tisztelettel teljes élethez, ami az örökkévalóságra készít elő.

bölcs lehelet

Könyv kereszthivatkozásai ehhez:

Lehet, hogy érdekel